نقش نسخه نویسی اجتماعی توسط پزشکان برای درمان بیماران توسط سازمان های غیردولتی در بهبود بیماران
– بسیاری از بیماران روانی و جسمی ، اختلالاتی در شرایط زندگی خود یا همان تعیین گرهای اجتماعی سلامت دارند که بهبود نسبی و یا کامل این اختلالات می تواند منجر به درمان نسبی یا کامل بیماران و یا حداقل کند شدن سرعت پیشرفت بیماری و پیش آگهی بهبود بیماران شود .
– درمان بیماران توسط پزشکان عمدتاً بر روی جسم بیماران و به میزان بسیار کمتری بر روی روان بیماران متمرکز است و بسیار کم مداخله ای توسط پزشکان ، برای بهتر کردن شرایط زندگی بیماران صورت می گیرد اما برخی از پژوهش ها نشان داده است که پاسخ به نیازهای اجتماعی بیماران و بهبود شرایط زندگی آن ها ، در بهبودی بیماران جسمی و روانی نقش اساسی دارد .
– نسخه نویسی اجتماعی توسط پزشکان یک رویکرد علمی و انسان دوستانه ای است که در آن بیماران با شرایط زندگی ناسالم به خیرین ، شهروندان داوطلب ، مؤسسات خیریه و تشکل های مردمی مرتبط با تعیین گرهای اجتماعی سلامت معرفی می شود ، این معرفی توسط Link Worker ( مددکار پیوند یا مددکار رابط ) که با پزشک همکاری دارد صورت می گیرد .
– Link Worker – مددکار پیوند یا مددکار رابط : فردی است آموزش دیده که بیمار را توانمند می سازد تا با کمک سازمان های حمایت گر و افراد توانمند و توسعه یافته ، شرایط زندگی ناسالم خود را ترمیم نماید .
– تشکل های مردمی ، مؤسسات خیریه ، خیرین و افراد داوطلب بدون کوچک ترین مداخله مستقیم در درمان جسم و یا روان بیماران معرفی شده و صرفاً با رویکرد ” ترمیم شرایط زندگی ناسالم بیمار ” به شفا یافتن بیمار کمک شایانی می کنند .
– براساس اختلالاتی که بیمار در شرایط زندگی خود دارد ، حمایت تغذیه ای از بیمار ، بهبود وضعیت محل سکونت بیمار ، کاستن از استرس های شغلی بیمار ، به عضویت درآوردن بیمار در گروه های ورزشی و یا هنری از جمله اقداماتی است که برای ترمیم شرایط زندگی ناسالم بیمار صورت می گیرد .
– متاسفانه صنعت بیمه ، نسخه اجتماعی را تحت پوشش خود ندارد هر چند که در بسیاری از مواقع ، بیماران روانی و جسمی با نسخه های اجتماعی بهتر از نسخه های دارویی بهبود می یابند ، با توجه به این عدم پوشش نقش تشکل های مردمی در پیچیدن نسخه های اجتماعی بسیار مهم است .
– مؤسسات خیریه مستقر در بیمارستان ها در بسیاری از موارد می توانند به بهبود شرایط زندگی بیماران بستری کمک کنند تا از ” بازگشت بیماری پس از ترخیص بیماران ” پیشگیری شود .
بازدید: 1139