تاریخچه فعالیت کانون هموفیلی ایران – آذربایجان شرقی //
دفتر کانون هموفیلی استان از سال ۱۳۷۲ حسب درخواست کانون هموفیلی ایران جهت صدور مجوز فعالیت از سوی وزارت کشور به عنوان مرجع صدور پروانه فعالیت و ابلاغیه اجازه تأسیس دفتر وزارت محترم کشور ، حدوداً از اوایل سال ۷۳ با حکم مسئول دفتری آقای نورالله طاهری به عنوان اولین مسئول دفتر در تبریز فعالیت های خود را آغاز کرد .
آقای طاهری که براساس تعریف اساسنامه خود از اعضای پیوسته کانون هموفیلی ایران بودند تلاش های خود را جهت شناسایی بیماران هموفیلی و افراد مبتلا به دیگر اختلالات انعقادی آغاز کردند .
ایشان در اولین قدمی با همکاری هلال احمر یکی از اتاق های هلال احمر واقع در چهارراه آزادی ( آبرسان ) به عنوان دفتر کانون هموفیلی استان در اختیار گرفتند .
آقای طاهری ضمن همکاری های لازم با دفتر مرکزی کانون هموفیلی ایران جهت شناسایی بیماران استان که البته در آن زمان اردبیل و شهرهای تابعه آن نیز جزو شهرهای استان آذربایجان شرقی بودند ، اقدامات و تماس های لازم را با مراکز بهداشتی و درمانی شهرهای مختلف استان به عمل آوردند و همین موضوع باعث گردید که پرونده های اولیه شناسایی بیماران تشکیل گردد و تقریباً در سال ۷۵ حدود ۱۵۰ بیمار شناسایی شده در انواع اختلالات خونریزی دهنده و هموفیلی دارای پرونده درمانی باشند . البته لازم به توضیح است که در آن زمان تجویز دارو بیشتر از طریق پزشکان معالج بیماران معرفی شده از سوی علوم پزشکی بوده و تحویل داروها بر اساس نوع و ومقدار داروی تجویزی از سوی کانون انجام می گرفت و تمامی بیماران از شهرها و روستاها به محل کانون و اتاق ویزیت پزشک معالج که همگی در همان محل اداره کل هلال احمر استان واقع در ساختمان آبرسان مستقر بود از خدمات درمانی و سپس رفاهی بهره مند می شدند. با اینکه در چند مورد جابجایی هایی در مورد اتاق های محل دفتر کانون صورت گرفت ولی سال ها محل دفتر و ارائه خدمات همان اتاق هایمستقر در آن ساختمان بودند . البته لازم به توضیح است که در آن زمان داروهای بیماران از طریق دفترچه های خاصی که از سوی کمیته امداد حضرت امام (ره) با معرفی کانون در اختیار بیماران قرار می گرفت پشیبانی و حمایت می شدند .
در آن زمان دفتر کانون که به عنوان شعبه استانی فعالیت می کرد امور مالی آن که حساب های بانکی نیز در نزد بانک سپه بصورت دو حساب جداگانه خزانه و تنخواه بود با امضای خزانه داری مرکزی و امضای مسئول دفتر و مهر کانون استان و برای حساب تنخواه با مهر دفتر و امضاهای مسئول دفتر و خزانه دار استانی ، کارهای مالی انجام می پذیرفت . و مسئولیت انجام امور مالی و خزانه داری دفتر کانون هموفیلی استان را آقای اسماعیل محمدزاده برعهده داشتند .
پس از مدتی ارائه خدمات دارویی و درمانی کلاً به علوم پزشکی منتقل گردید و پرونده های پزشکی برای بیماران در محل بیمارستان شهید قاضی تشکیل شد .
پزشکان مختلفی در مسائل درمان بیماران هموفیلی با مدت زمان های کم یا زیاد در درمان هموفیلی همکاری داشتند و برخی از انان در زمان هایی به عنوان اعضای شورای منتخبین در جلسات کانون نیز همکاری و فعالیت داشتند .
تقریباً در سال ۸۴ که تغییراتی در اساسنامه کانون هموفیلی ایران به عمل آمد آقای طاهری از سمت مسئول دفتری استعفا داده و کناره گیری نمودند البته استعفای ایشان از سمت ابلاغیه ای و اجرایی بوده است و همواره به عنوان منتخب اول گردهمایی های استان برگزیده می شدند و به عنوان نماینده بیماران و یا خزانه دار و نماینده همکاری و حضور داشتند .
در سال هایی که آقای طاهری مسئولیت دفتر استان را بر عهده داشتند در سمت خزانه داری آقایان حیدرزاده و نصیری و هاشمی با ایشان همکاری داشتند و در یک دوره خانم خاکدوست به عنوان معاون آقای طاهری همکاری نمودند .
تقریباً از اوایل سال ۸۴ ، آقای طاهری از خانم اکرم طبقچی اهری به عنوان یکی از افرادی که شناخت نسبی خوبی نسبت به هموفیلی دارند را جهت همکاری هرچند کوتاه مدت در محل دفتر کانون دعوت نمودند و خانم طبقچی تا برگزاری انتخابات و تعیین مسئول جدید دفتر زیر نظر آقای طاهری در انجام امور کانون همکاری های لازم را به عمل می آوردند. ضمناً لازم به یادآوریست که آقای نزدیک به ۴ سال عضو هیئت مدیره کانون بوده و در سمت نائب رئیس دوم مشغول ایفای خدمت بودند علاوه بر آن ایشان به عنوان عضو کمیته روانشناسی و مسائل اجتماعی فدراسیون جهانی هموفیلی از منطقه آسیا و اقیانوسیه ، سالهاست در زمینه بیماری هموفیلی و مبتلایان به اختلالات انعقادی فعالیت بین المللی دارند .
بازدید: 740